Курс долара в Україні зміниться у найближчі два тижні: експерт назвав головну причину



Курс долара в Україні 21 грудня становив 36,56 грн/долар, але у найближчі два тижні американська валюта може подорожчати щонайменше на 50 коп. На курс готівки впливатимуть традиційні високі бюджетні витрати. Такий прогноз озвучив керівник аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій.

За словами експерта, курс долара в Україні в останні дні грудня і у перший тиждень січня може змінитися.

Традиційно до кінця року курс долара зростає по відношенню до гривні через дуже високі бюджетні витрати, які частково переходять на валютний ринок. При тому, що офіційний курс долара в Україні до Нового року точно нікуди не рухатиметься, банківський курс максимум зросте максимум на 50 копійок. Таким чином, аналітик прогнозує незначну девальвацію гривні в найближчі два тижні.

Однак багато інших експертів переконані, що цього року на фоні війни долар напередодні Нового року сильно не подорожчає. За словами директора департаменту казначейства Cominbank Германа Марченка, зміни курсу долара якщо і будуть, то короткостроковими, спричиненими ситуативними обставинами, наприклад, збільшеним попитом в окремий день. На курсову стабільність долара впливають і збереження без змін офіційного курсу валют (36,6 грн/дол.) та облікової ставки НБУ (25%).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW