Понад тисяча працівників Полтавської обласної лікарні вимагають продовжити контракт Григорію Оксаку



Сьогодні понад 1200 співробітників ПОКЛ імені Скліфосовського оприлюднили колективне звернення, у якому висловили своє незадоволення щодо ймовірного звільнення свого директора Григорія Оксака.  Звернення адресували Олександрові Біленькому. У ньому, зокрема, сказано:

« В умовах війни та реформування системи охорони здоров'я така раптова і необґрунтована зміна керівництва може призвести до непередбачуваних наслідків. Робота лікарні у 2023 році опиняється під загрозою. Наші захисники, мешканці Полтавщини і внутрішньо переміщені особи залишаться без високоспеціалізованої допомоги.

Наш заклад буде укладати договір з НСЗУ Національна служба здоров'я України по розширеній процедурі в кінці грудня 2022 р. Процедура підписання відбувається в електронному вигляді. Для підписання необхідні документи, які підтверджують статус головного лікаря та його кваліфікаційний електронний підпис, а також зміни в ліцензіях на медичну практику, обіг наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Без договору лікарня залишиться без фінансування на 2023 рік, а надання допомоги – зупиненим. Але щодня до нас надходять важкохворі пацієнти і люди у невідкладних станах, які потребують термінових операцій та лікування. Під керівництвом Григорія Анатолійовича ОКСАКА колектив виконує і буде готовий і далі виконувати всі задачі, поставлені перед медичною галуззю Полтавщини, у цей нелегкий для нашої країни час».

Колектив лікарні звертається до Полтавської обласної ради в особі голови – Олександра Біленького і просить зустрічі з ним.

Повний текст звернення:

Понад тисяча працівників Полтавської обласної лікарні вимагають продовжити контракт Григорію Оксаку, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW