У Львові реставратори відновили 4-метрову дубову браму, - ФОТО



Відреставрували браму на вулиці Саксаганського. 

Станом на 20 грудня у Львові відновили історичну дубову браму на вулиці Саксаганського, 22. Брама була у поганому стані, а роботи ускладнювала її висота – 4,2 метри. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

"Ця дубова брама була в поганому стані. Ліве і праве дверні полотна мали суттєві пошкодження в нижній частині, від старих замків залишилися отвори, цокольна дошка була втрачена. Окрім того, по всій площині брами майже цілком втрачене декоративне різьблення. Добре, що збереглися автентичні ковані решітки", – розповів майстер-реставратор Ростислав Малецький.

Фахівці замінили пошкоджену деревину, відчистили ковані елементи та встановили нове засклення. Втрачені декоративні оздоблення брами фахівці відновили за зразком історичних аналогів. 

"Вартість реставраційних робіт - близько 75 000 грн. Внесок мешканців склав 22 500 грн, решта суми – співфінансування від міста", – розповів директор ЛКП "Бюро спадщини" Павло Богайчик.

Зазначимо, реставраційні роботи виконують в межах Програми співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках.

У Львові реставратори відновили 4-метрову дубову браму на вул. Саксаганського
Фото: пресслужби Львівської міськрадиУ Львові реставратори відновили 4-метрову дубову браму на вул. Саксаганського
Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: Як минула доба у Львові та області: головне станом на ранок 20 грудня

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW