Двох мешканців Одещини судитимуть за незаконне зберігання боєприпасів



Поліцейські скерували до суду обвинувачення щодо чоловіка та жінки з Березівщини, які незаконно зберігали бойові припаси. Відповідно до чинного законодавства, правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

46-річного мешканця Андрієво-Іванівської громади поліцейські викрили на зупинці громадського транспорту. Він прийшов туди з ручною осколковою гранатою Ф-1 розпивати спиртні напої. Чоловік пояснив, що знайшов її, копаючи пісок у кар’єрі, і забрав додому.

А от 44-річна мешканка Березівки тримала в оселі ручну осколкову гранату РГД-5 та 30 набоїв до мисливського карабіна, про що поліцейські довідалися оперативним шляхом. Заборонені предмети правоохоронці вилучили. Зі слів громадянки, вони залишилися їй після смерті чоловіка і вона вирішила не повідомляти про це органам влади, а зберегти «спадок».

Усі боєприпаси пройшли експертизу. Згідно з її результатами, набої придатні для стрільби, а гранати – до вибуху.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими в ході досудового розслідування, слідчі висунули чоловіку та жінці обвинувачення у правопорушенні, передбаченому частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду.

Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW