Російські військові проведуть батальйонні тактичні навчання в Білорусі



Російські військові проведуть батальйонні тактичні навчання в Білорусі, фото-1

У Міноборони Росії заявили, що російські військові в Білорусі проводять “інтенсивний курс бойової підготовки”.

Російські військові, які прибули до Білорусі в рамках створення так званого “регіонального угруповання військ”, проведуть батальйонні тактичні навчання, пише Інтерфакс .

Минулого тижня Білорусь оголосила раптову перевірку боєготовності збройних сил за дорученням Олександра Лукашенка . До цього перевірка сил реагування в Білорусі проводилася в травні.

10 жовтня Лукашенко заявив, що біля кордону з Україною буде розгорнуто регіональне угруповання військ. При цьому він посилався на “загрози” з боку України та Заходу, не наводячи жодних доказів своїх слів.

Протягом жовтня Росія перекидала до Білорусі залізницею військову техніку, майно та військових. Це свідчить про те, що РФ продовжує готувати Білорусь до нових ударів по території України. У листопаді та грудні переміщення техніки тривало.

Американський інститут вивчення війни (ISW) знову звернувся до причетності білорусів до російської агресії проти України.

Експерти Інституту вивчення війни впевнені у малоймовірності нападу білоруської армії на Україну, незважаючи на початок раптової перевірки боєздатності 13 грудня.

“Розгортання [підрозділів], ймовірно, є частиною російських інформаційних операцій, які вказують на можливість приєднання білоруських сухопутних військ до російського вторгнення в Україну”, – зазначається в повідомленні.

Експерти звернули увагу, що до перевірки залучені білоруські підрозділи, які виконують інженерні завдання та відпрацьовують форсування річок Німан і Березина, які розташовані за 170 і 70 кілометрів від білорусько-українського кордону відповідно.

Міністерство оборони Білорусі 13 грудня оголосило про раптову перевірку боєготовності військ.

У Державній прикордонній службі України заявили, що стежать за всіма спільними білорусько-російськими навчаннями, створенням спільного угруповання військ Союзної держави, їх переміщенням уздовж кордону з Україною, а також за рівнем загрози для України.
«Не варто панікувати. Для нас це нічого не змінює. Просто ми маємо зробити все необхідне, щоб наша лінія кордону та кордон були готові відбити будь-яку агресію чи напад будь-яких підрозділів, які намагатимуться до нас зайти з війною», – наголосив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко 13 грудня на брифінгу в Києві.

Матеріал опублікований за темою:

  • Ситуація на кордоні з Білоруссю "під контролем", але ЗСУ "готові до будь-якого розвитку подій" - прикордонники
  • Британська розвідка оцінила раптову перевірку боєготовності білоруських військ
  • У Міноборони Росії повідомили, чим займаються їхні військові в Білорусі


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW