"З цього моменту почнеться відлік": експерти про те, через який час зникне мобільний зв'язок під час блекауту



Під час відключення електроенергії в Україні мобільний зв'язок зникає поступово. Так, спочатку працює і телефонний зв'язок, і інтернет з позначкою 4G, потім – тільки 3G і 2G Edge, а через кілька годин зв'язок може зникнути зовсім.

Як інформує "OBOZREVATEL", у Національній комісії з державного регулювання у сферах електронних комунікацій пояснили, що це пов'язано із принципом роботи обладнання на базових станціях.

Так, під час блекаутів мобільні оператори відключають частину обладнання (наприклад, окремі частотні діапазони чи стандарти), щоб надавати пріоритет голосових послуг зв'язку.

"Базові станції обладнані резервними джерелами живлення. Це акумуляторні батареї, які автоматично вмикаються, коли централізоване електроживлення припиняється.

Вони здатні забезпечувати автономну роботу базової станції від двох до п'яти годин при повній зарядці. Якщо батарея витратила заряд, їй потрібно тривалий час для підзарядки", – розповіли у Нацкомісії.

При цьому сильне навантаження на мережу зменшує час автономної роботи. Зокрема, для мобільного інтернету стандарту 4G базові станції використовують більше електроенергії.

Під час відключень світла українців закликають користуватися SMS та не зловживати передачею даних.

Фотографії, відео, голосові повідомлення та інший "важкий" контент за таких обставин краще взагалі не передавати та обмежитись базовим функціоналом.

Також підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото і відео!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW