В Дніпрі одинокі матері можуть отримати фінансову допомогу від ООН: подробиці



Ще кілька років тому чинний уряд зробив дуже жорсткі правила для отримання допомоги одиноким матерям. Через це більшість з них залишилися без підтримки держави.  Але Всесвітня продовольча програма ООН вирішила "протягнути руку" українкам. Дякуючи цьому в Дніпрі почали оформлювати заявки на отримання грошової допомоги для одиноких матерів.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на пресслужбу міськради Дніпра.

"Одинокі матері — це жінки, які офіційно не перебувають у шлюбі, і у свідоцтві про народження їхніх дітей не вказаний батько або вказаний зі слів матері. Такі жінки мають відповідний витяг із сімейного кодексу України ст. 135 та отримують допомогу одиноким матерям за місцем мешкання", - сказала провідна спеціалістка відділу реалізації державних програм та надання адресних допомог по Індустріальному району Лівобережного управління соціального захисту населення Катерина Школа.

ООН надає жінкам від  — 2 220 грн на місяць, які виплачуються одразу за 3 місяці (6 660 грн) одним платежем через центри Western Union або відділення банків-партнерів. Для подання заявки на отримання виплат жінкам необхідно особисто звернутися до управління соціального захисту населення — там видають QR-коди.

При собі слід мати паспорт, ідентифікаційний номер та свідоцтво про народження дитини. Треба, щоб був і телефон, на який надходить смс, - за посиланням перейти на офіційний сайт ООН, через який і подається заявка на отримання відповідної грошової допомоги.

Упродовж 14 днів розглядається ця заява і надходить повідомлення про її ухвалення і отримання грошового переказу.

"Наразі на обліку по місту як одинокі матері 1 758 жінок. Хто підпадає під цю категорію, але не став на облік, теж можуть це зробити і отримати згадану допомогу", - зазначила Школа.

Зазначається, що деяким дніпрянкам уже зателефонували з управління соцзахисту та повідомили, що можна отримати грошову допомогу від ООН. Хоча її розмір і не сильно суттєвий, але в наш час будь-які кошти є суттєвими, тим паче для одиноких матерів.

В Дніпрі одинокі матері можуть отримати фінансову допомогу від ООН: подробиці, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW