Яким буде бюджет Чернівецької області на 2023 рік



Стало відомо, яким буде проєкт Чернівецького обласного бюджету на 2023 рік.

Очікується, що обсяг власних доходів загального фонду проєкту обласного бюджету становитиме 800 млн. грн. Ця сума є на 30 мільйонів гривень меншою від тієї, яку очікували 2022 року.

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк під час пресконференції розповів деталі:

«Обласний бюджет 2023 року є бюджетом військового часу. Його дохідну і видаткову частини сформовано з урахуванням обмежень, уведених постановою Кабінету Міністрів України № 590. Найбільшу питому вагу, а 92,6%, займає податок на доходи фізичних осіб».

Голова Чернівецької ОВА також проінформував, що трансфери з державного бюджету, передбачені для обласного на 2023 рік, становлять 544,9 млн грн. Це на 114,1 млн грн менше, ніж минулого року.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз!

Видаткова частина загального фонду Буковини майже на 80% складається із видатків на оплату праці та розрахунки за комунальні послуги й енергоносії. За виділені кошти також планують продовжити фінансування програм підтримки ВПО та заходів територіальної оборони нашого краю.

Резервний фонд обласного бюджету становитиме близько 15 млн грн.

«Проєкт обласного бюджету ми опрацювали з головними розпорядниками коштів. Невдовзі обговоримо його з представниками депутатського корпусу. Наразі територіальні громади області приймають місцеві бюджети. Вони мають зробити це до 25 грудня», - зазначив Руслан Запаранюк.

Вам також буде цікаво:

Постачальник природного газу обманув одну із громад Чернівецької області на суму понад 400 тисяч гривень

Трьох жителів Чернівців ошукали на загальну суму понад 100 тисяч гривень

Хотів купити генератори. Шахраї ошукали чернівчанина на 436 тисяч гривень

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW