Головнокомандувач ЗСУ: Я не сумніваюся, що вони знову підуть на Київ



Журнал Economist опублікував прогнози подальших дій ЗСУ. Про них розповів головнокомандувач Валерій Залужний протягом кількох зустрічей із журналістами видання протягом останніх двох тижнів.

На деяких із цих зустрічей був присутній і президент України Володимир Зеленський. Такий формат спілкування з першими особами держави в Economist називають безпрецедентним, інформують Економічні новини.

Основні коментарі Залужного стосуються подальшої тактики Росії. На думку головнокомандувача, противники активно готуються до нового наступу, збираючи особовий склад і зброю.

Наступ з великою часткою ймовірності планується на весну, але не можна виключати, що російське командування зважиться на нього вже в січні, вважають у Києві.

Залужний називає кілька варіантів основного удару російських військ – з території Донбасу на сході України, з південного напрямку, а також, не виключено, і з території Білорусі.

“Росіяни готують близько 200 тисяч свіжих солдатів. Я не сумніваюся, що вони зроблять ще одну спробу піти на Київ”, – сказав Валерій Залужний у коментарі Economist.

Він визнав, що чисельність російської армії, як і раніше, становить проблему, навіть незважаючи на те, що вона погано оснащена. За оцінками Генштабу України, у Росії ще є резерв приблизно в 1,2-1,5 млн осіб.

Щоправда, як випливає зі слів Залужного, численність російської армії здатна затягнути війну, але не вирішити її на користь Росії.

“[…] бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким, навіть якщо він набере ще мільйон осіб в армію, щоб кидатися трупами, як це робив [радянський маршал] Жуков, це все одно не принесе бажаного результату”, – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Загалом Валерій Залужний, Володимир Зеленський і командувач Сухопутних військ генерал Олександр Сирський вважають, що на Україну попереду чекають кілька критичних і вирішальних місяців.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW