В Одесі СБУ блокувала діяльність інтернет-провайдера, який надавав доступ до ворожого контенту



Кіберфахівці Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність одного із одеських інтернет-провайдерів, який транслював пропагандистські канали та надавав безперешкодний доступ до інтернет-ресурсів рф та так званих «л/днр».

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Загалом провайдер обслуговував понад 30 тисяч абонентів. Оперативники спецслужби встановили, що, попри заборону РНБО, компанія не здійснювала блокування контенту країни-агресора. Натомість, обладнання підприємства було налаштоване таким чином, щоб користувачі мали змогу безперешкодно отримувати доступ до телебачення, інтернет-ресурсів рф і тимчасово окупованих територій України.

Послуга з підключення коштувала 3 тисячі гривень і надалі користувачі сплачували 250 гривень щомісячної абонплати. Крім того, компанія перемогла на тендерах і з 2016 року по теперішній час надавала послуги державним установам та військовим частинам Одещини.

Під час обшуків в офісі фірми та за місцями розташування обладнання співробітники спецслужби виявили та вилучили телекомунікаційні прилади та здійснили фіксування трафіку. Також під час слідчих дій правоохоронці виявили пристрій, який забезпечував бездротовий обмін даними з так званою «придністровською республікою», його розмістили за 4 км від державного кордону на даху однієї з будівель.

У межах розпочатого кримінального провадження за ст. 27, ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України проводяться відповідні слідчі та процесуальні дії. Встановлюються всі обставини протиправних дій. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW