"Я був в шоці": народний депутат з Тернополя Володимир Гевко відповів на звинувачення від НАБУ



Сьогодні стало відомо про те, що нардепу з Тернопільщини Володмиру Гевку НАБУ  та САП оголосили про підозру в корупції.

Сам Володимир Гевко, на своїй Facebook-сторінці публічно відповів на звинувачення. Нардеп зазначив, що усі звинувачення у його бік надумані і немають нічого спільного з реальністю.

"Я був в шоці, звідки взялись 3,7 млн гривень доходу, які я приховав від декларування. Як виявилось, жодного відношення до такої суми я не маю, просто дехто вирішив трактувати закон, так як їм зручно для покращення показників і створення видимості боротьби з корупцією. Нагадаю, що ми ввели декларування доходів для виявлення незаконно отриманих коштів, об’єктів чи інших благ. Простіше, якщо хтось купив будинок вартістю 5 млн. грн, а офіційних доходів у нього на таку суму немає – це порушення закону і потрібно нести відповідальність. Тут все вірно, я повністю підтримую. Не маєш підтверджених доходів, а купуєш дорогі речі, чи приховуєш, що купив – неси відповідальність. Що ж відбулось у моєму випадку. Я не вказав у декларації квартиру, яку орендую у Києві для виконання депутатських повноважень і використовую, коли приїжджаю на сесії ВР", - написав Гевко.

Нардеп з Тернопільщини пояснив, що наявність цієї квартири суспільству і так було відомо, оскільки Верховна Рада компенсує вартість її оренди і опубліковує на офіційному сайті звіти про компенсацію депутатам.

"Чому не вказав, це вже інше питання, чи порахував, що використовую не для приватних інтересів, а винятково для виконання депутатських функцій, чи користуюся менше половини року, чи просто упустив, тут вже немає жодного значення. Основне, в цій історії, як визначили суму порушення. Вони, не встановили скільки я сплачував за оренду і чи я міг дозволити собі утримувати цю квартиру з моїх доходів, а оцінили вартість квартири у суму 3,7 млн грн. і вирішили, що я маю відповідати за цю суму. До цієї суми я не маю жодного відношення, такої вартості я не знав і не міг знати (більш того, навіть власник квартири не знав), і в декларації я б теж вказав, що вартість мені невідома. Якщо простіше, відповідальність за орендоване майно, за яке сплачується оренда, прирівняли до того, що людина купила б квартиру за свої кошти і не задекларувала її! Це АБСУРД!! Так вважають усі експерти і юристи, з якими ми спілкувались! Не може людина відповідати за кошти до яких вона не має відношення! Якщо предметом порушення стала ОРЕНДА нерухомості, а не об’єкт нерухомості то і враховувати потрібно вартість оренди, а не цілого об’єкту. А якщо б я орендував номер в готелі, мені б що вартість готелю порахували??) Окрім орендованої квартири, усі інші відхилення в декларації це просто дрібниці в межах дозволеної законом похибки. Тому, скажіть мені, яка тут корупція, які свої доходи я приховав?? Так, зробив помилку, що не вніс! Хоча ще минулого року я виправив цю помилку при першій можливості. Але шановні «антикорупціонери», ви шукайте не тих, хто пропустив слово, цифру чи зробив помилку, а тих хто дійсно приховує свої доходи і заробляє незаконним шляхом, обкрадає державу і людей!! Не варто руйнувати суть антикорупційного законодавства!", - написав Гевко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW