Застілля і багато їжі: 6 способів полегшити самопочуття у святкові дні



Зовсім скоро настане низка святкових днів, у які організм може дати збій. Збитий режим і велика кількість незвичної їжі можуть вивести організм з ладу. 

Однак якщо дотримуватися кількох правил, можна допомогти організму насолоджуватися посиденьками без поганого самопочуття.

6 корисних правил на час свят

Здорові обмеження

Час новорічних свят - це період розслаблення. Незважаючи на воєнний стан і відсутність державних вихідних, багато сімей відзначатимуть усі свята як і раніше. У такому разі не варто плекати надій зберегти свій звичний здоровий спосіб життя і всі корисні звички, але й повністю прощатися з ними не потрібно, щоб забезпечити своєму організму гарне самопочуття. Необхідно встановити собі здорові обмеження. Наприклад:

  • не обмежувати себе, але й не переїдати солодкого
  • бігати не щодня, але хоча б через день, якщо це дасть енергію
  • не пропускати зарядку, навіть якщо пропускаєте тренування, щоб почуватися добре протягом дня

Не забувати про рух

Як би не хотілося пролежати кілька днів у ліжку з чашкою чаю - не варто позбавляти себе фізичної активності. Будь-який фізичний рух забезпечує енергію та стабільний психологічний стан. Проста ранкова зарядка забезпечить цілий день вільним часом. Пам'ятайте, що активність потрібна не для спалювання калорій, а для підтримання гарного самопочуття.

Експеримент із корисною версією улюблених страв

Спробуйте замінити більшість продуктів на домашні і не замовляти їжу, а готувати самостійно. Також можна спробувати замінити інгредієнти на більш корисні. Наприклад, на заміну майонезу можна взяти сметану, на заміну ковбаси - куряче філе тощо.

Графік сну

Одне з найголовніших джерел енергії для людини - це сон. Постійний режим сну дарує людському організму масу корисних наслідків. Відомо, що нестача сну призводить до переїдання і поганого настрою. Якщо у вас вийде підтримувати свій звичний режим сну - святами вдасться насолоджуватися більше.

Порядок прийняття їжі

Одне з найголовніших правил за столом - спочатку їсти овочі. Отримуючи корисні речовини насамперед, людина мінімізує ризик переїдання. Якщо перед основним прийомом їжі з'їсти простий салат - вийде краще насолоджуватися смачною їжею, з'їдаючи водночас менше, а також однаково отримувати корисні елементи.

Читайте також: Почистити авокадо - більше не проблема: перевірені лайфхаки, що допоможуть зробити це без зусиль



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW