Зеленський затвердив санкції проти представника УПЦ МП у Чернівцях



11 грудня РНБО запровадила санкції проти сімох представників УПЦ МП, а президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Президент Володимир Зеленський своїм указом №863 ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

У додатку до рішення РНБО вказані особи, до яких застосовані санкції. Це представники УПЦ МП. Один з тих, стосовно кого застосували санкції - з Чернівецької області.

Йдеться про митрополита Чернівецького й Буковинського Мелетія Української православної церкви. Він вказаний як голова відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ. Його мирське ім'я - Валентин Володимирович Єгоренко. Місце народження - Республіка Казахстан.

Нагадаємо, що наприкінці листопада СБУ провела обшуки на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

Правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення. 

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо.

Також додамо, що профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про заборону УПЦ МП в Україні. Зокрема, законопроєкт №8221 встановлює заборону діяльності на території України російської православної церкви та її підрозділів; передбачає, що всі правочини, пов’язані з використанням майна (оренда, лізинг тощо), припиняються достроково; встановлює особливості найменування релігійних організацій.

Ще не підписані на наш Telegram канал?

Слідкуйте також за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW