Новорічний стіл подорожчає в половину: які продукти вже до кінця року буде складно дістати



Війна не може не впливати на життя українців навіть у відносно мирних містах. Так, новорічний стіл в Україні цього року стане дорожчим як мінімум на 40-50%, і це все ще не межа.

Про це повідомив координатор Експертної платформи Національного банку України Андрій Блінов.

"Чи не єдиний показник – це показник інфляції, і ми бачимо, що за підсумками року загалом інфляція становитиме близько 30%. Однак ми повинні пам'ятати, що тут витрати з акцентом насамперед на продовольчі товари та сезонні. У принципі, Як ми бачимо, цього року самі харчові продукти, які є елементами новорічного столу, включаючи яйця, подорожчали більше, і можна говорити про зростання видатків десь у межах 40-50%", - розповів Андрій Блінов.

Те саме стосуватиметься і новорічного декору, хоч частину українців вирішили відмовитися від цієї розкоші у зв'язку з війною. Більшість все ж таки не хоче втрачати свято, адже незважаючи ні на що життя триває.

За 2-3 тижні до свят можна сміливо прикинути індекс на олів'є, холодець або інші святкові страви. Сезонні стрибки розпочнуться ближче до кінця місяця.

"Можна говорити, що індекс цих цін буде десь цього року близько 40-45%. Більш точна інформація після 20 грудня, бо є традиційне новорічне цінове ралі, яке поки що цього року ще не спостерігаємо. Він буде ближчим до Миколи , після 19 грудня спостерігається. Тому що такі окремі товари, як сири, яйця, м'ясо можуть стрімко зростати саме у новорічний період. Станом на даний момент я не бачу сильних сезонних стрибків", - сказав Блінов.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW