Рада ліквідувала "вовчий суд", але це лише перший крок, - фундація DEJURE



Верховна Рада України нарешті проголосувала "невідкладний" законопроєкт №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва, який антикорупціонери назвали "вовчим" судом. 

Про це повідомляє Фундація DEJURE.

"Ми дякуємо нашим партнерам і всьому громадянському суспільству за неймовірну пророблену роботу на шляху до цього. Окрема вдячність українським журналістам за розслідування, годинні переслуховування "плівок Вовка", сотні матеріалів, які не давали суспільству і нардепам забути про факт існування ОАСКу, поки законопроєкт півтора роки не рухався. Також дякуємо лідерам суспільної думки за комунікаційну підтримку та включеність у ключові моменти судової реформи. Але найбільше дякуємо невтомним українчикам, які усе це читали, шерили і підписували петиції. Сьогодні без перебільшень наше спільне свято!", - йдеться у повідомленні.

Рада ліквідувала "вовчий суд", але це лише перший крок, - фундація DEJURE, фото-1

Фото з Facebook Стерненка

Водночас пояснюється, що ліквідація "вовчого суду" — це лише перший крок.

Далі необхідно:

- Створити новий окружний адмінсуд для Києва і Київської області. Провести прозорий конкурс на посади суддів, за участі у процесі відбору оновлених ВРП, ВККС, нової Громадської ради доброчесності. Інакше маємо загрозу виникнення нового ОАСКу. 

- Звільнення Вовків, Аблових і їм подібних суддів ОАСКу після проходження кваліфоцінювання, через дисциплінарні провадження, тощо. 

- Завершення судових процесів над обвинуваченими "вовчими" суддями у ВАКСі. 

"І на усіх цих етапах судді ОАСКу намагатимуться учудіть. Тож працюємо далі і не втрачаємо пильності", - наголошують антикорупціонери. 

Більше про життя після ОАСКу і шлях до очищення судової системи можна почитати тут: https://dejure.foundation/library/5-krokiv-bez-oask

Виконані лише перші два кроки.

Рада ліквідувала "вовчий суд", але це лише перший крок, - фундація DEJURE, фото-2

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW