На вихідних поліцейські Житомирщини повернули додому чотирьох дітей



До підрозділів поліції регіону в період минулих вихідних надійшли повідомлення про зникнення чотирьох підлітків. На щастя, усі швидко знайшлися. Нічого лихого з ними не трапилось. Правоохоронці закликають батьків не втрачати пильність і бути відповідальними.

Увечері 10 грудня до відділення поліції у м. Чуднові звернулась жителька селища Романова, яка повідомила про зникнення її 14-річної доньки. Під час детальнішого з’ясування обставин правоохоронцям жінка розповіла, що невдовзі вона з дівчиною мала їхати за кордон, однак донька була проти.

Поліцейським також стало відомо, що заявниця з початком повномасштабної війни виїхала за межі України, а дівчина залишилась під наглядом батька за його місцем проживання. Згодом якийсь період жила у бабусі, а після повернення матері – разом з нею. Вочевидь, плани на остаточний переїзд за кордон її не влаштовували, і таким чином вона висловила свій протест.

Уже за кілька годин поліцейські встановили місцеперебування втікачки, перевіривши коло її спілкування та можливі місця перебування. З дівчиною нічого лихого не сталось, вона знаходилась вдома у батька. Нині дорослі мусять знайти прийнятне для всіх рішення.

Після 22 години того ж дня у Коростишівській громаді поліцейські шукали 14-річного хлопця, який пішов гуляти і до цієї пори не повернувся. Люди бачили його з друзями упродовж дня, однак, куди він подівся увечері, ніхто не знав. Виявили хлопця на горищі будинку, де він спав. З родиною нині працюють поліцейські.

Наступного дня у селищі Попільні правоохоронці та рідні розшукували 15-річного парубка. Після чергової виховної бесіди із матір’ю та вітчимом юнак пішов з дому, забравши із собою частину сімейних грошових збережень. На щастя, хлопця вчасно знайшли інспектори сектору реагування місцевого відділення поліції і повернули додому. Раніше в поле зору правоохоронців ця родина не потрапляла і на обліках соціальних служб не перебуває.

А от домашня сварка і втеча 17-річної житомирянки закінчились для її матері адміністративним протоколом. Жінка, повідомляючи про зникнення «неслухняної доньки», як виявилось, перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Через це дівчина і посварилась з матір’ю та пішла, вимкнувши свій мобільний.

Уже за годину дівчину знайшли ювенальні інспектори, а потім оформили відповідні матеріали відносно матері за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП). Жінці загрожує адміністративна відповідальність.

Правоохоронці закликають дорослих бути уважними до дітей. Постійно контролюйте їх місцеперебування, зайняття і коло спілкування. Не залишайте наодинці з підлітковими проблемами, які турбують дітей, і не ігноруйте їх. Будьте відповідальними батьками!

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW