«Мій син у полоні». Мама морпіха Максима Соловйова з Корюківки отримала від нього листа з росії



35-річний морпіх Максим Соловйов, який родом з Корюківки, потрапив у полон у Маріуполі. Так припускає його мама, бо востаннє його бачили на заводі Ілліча. На Максима чекають троє його дітей, дружина, брати й мама, пишуть «Сусіди.Cuty».

Максим Соловйов, Фото: Фото надане рідними полоненого

Максим Соловйов, Фото: Фото надане рідними полоненого

Офіціантка бару «Тормоз» 51-річна Ольга Соловйова з Корюківки — мама трьох синів. Найстаршому, Максимові, 35 років, середньому, Віталію — 29 і найменшому, Давиду — 14. Однак це не вся її сім’я. Того року жінка взяла під опіку двох хлопців, онуків маминої тітки.

Дев’ятнадцятирічний Владислав і шістнадцятирічний Арсеній змалку були під опікою своєї бабусі, а з червня минулого року їх забрала Оля. Тож тепер у неї п’ятеро хлопців. Троє проживають з нею, бо у двох старших її синів — свої сім'ї, діти. Ольга — бабуся п’ятьох онуків.

Ольга Соловйова, мама полоненого військового, Автор: Наталія Рубей

Ольга Соловйова, мама полоненого військового, Автор: Наталія Рубей

Жінка звикла сама справлятися зі своїми проблемами. З першим чоловіком-росіянином життя не склалося. Другий, Ігор з Чернігова, загинув на будівництві, коли їхній син Давид ще дошкільням був. Після його смерті Ольга розшукала доньку Ігоря, запросила у гості. Юля приїхала, познайомилася зі своїм меншим братом Давидом. І приглянулася старшому синові Ольги, Максимові. На сьогодні у них з Юлею — цивільний шлюб і маленький син, 4-річний Максимко.

Максим з найменшим сином Максимком
Фото надане рідними полоненогоМаксим з найменшим сином Максимком
Фото надане рідними полоненого

— Юля — третя дружина мого Максима, — розповідає Ольга Віталіївна. — Від двох попередніх шлюбів у нього є діти: 14-річний Даниїл і 9-річна Вероніка. Коли Максим зник, навколо пошуку об’єдналася нинішня й колишні дружини, усі діти. Як не крути, а родинні зв’язки вони на все життя.

Ольга розповіла, що Максим за фахом будівельник. Працював, де була робота, а з 12 листопада 2021 року пішов на військову службу за контрактом.

«Мій син у полоні». Мама морпіха Максима Соловйова з Корюківки отримала від нього листа з росії, фото-5

Служив у Миколаєві, у 36-й окремій бригаді морської піхоти, танкіст-навідник

За понад три місяці його служби розпочалося повномасштабне вторгнення росіян.

— На початку війни дзвонив, але нічого не розповідав про службу, тож ми не знали, з ким він і де. Здогадувалися тільки, що в Маріуполі, — каже його мама. — Навесні довго не телефонував. Почали тривожитися, але виявилося, що просто не було зв’язку. Востаннє поговорили 4 квітня. Хотілося дізнатися бодай якусь інформацію. Через знайомих вдалося знайти номер телефону дівчини, яка бачила його в бункері на заводі Ілліча в Маріуполі 12 квітня. Оце і все.

Коли ще міг, Максим телефонував рідним із різних номерів. Вони не дивувалися, бо головне, що дзвонив. Коли зв’язок з ним пропав, Максимова донька Вероніка потай від мами періодично дзвонила на останній номер, з якого чула свого батька. Одного разу слухавку підняв чужий чоловік. Але дев’ятирічна дівчинка перелякалася й відбила дзвінок. Потім розповіла все своїй мамі.

Жінка навіть не уявляла, як переживає за тата її донечка. Дуже хвилюються за Максима брати Віталій і Давид. Кожен по-своєму, бо різного віку, але обоє однаково просять Всевишнього берегти їхнього старшого.

Максим Соловйов, Фото: Надане рідними полоненого

Максим Соловйов, Фото: Надане рідними полоненого

Крайня звістка від Максима Соловйова — лист, який отримала його мама в Корюківці.

— На конверті нічого, окрім дати відправлення 6 червня і штампа «Почта россии», — каже Ольга. — Отримала я цей лист у серпні, тобто йшов він понад два місяці. Усередині було декілька слів про те, що він живий, здоровий, чекайте, скоро буду вдома. Це точно писав мій син, я впізнала його почерк.

Ольга Віталіївна написала вже купу листів і звернень у всі можливі інстанції. Написала і лист Максимові, передала в Київ. Не знає, чи отримає. Тримається, бо інакше не може. Адже поки син не повернеться, відчуває особисту відповідальність за його сім’ю і трьох його дітей.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

«Нескорений, незламний і впевнений в собі», – чернігівка Анна Крилова дочекалася чоловіка з російського полону

З полону повернули трьох військових з Чернігівщини, які були на ЧАЕС

108 днів у полоні вагнерівців. «Росіяни змушували нас вантажити боєприпаси та бити один одного»

«Мамочко, я живий»: жителя Семенівки Миколу Железняка звільнили з полону

У Маріуполі при спробі прориву взяли у полон морпіха з Чернігівщини та його дружину

У морпіха Андрія Тураса з Чернігівщини, який у російському полоні вже сім місяців, народився син



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW