У Славутичі повідомили про замінування шкіл: що відомо



Славутичем у батьківських чатах вранці 12 грудня швидко поширилася інформація про нібито замінування школи у Славутичі. Щоб внести ясність у це питання, журналісти SLAVUTICH.cn.ua перевірили цю інформацію.

Виявилося, що це дійсно так. Надійшло повідомлення про нібито замінування школи, і діток планово евакуювали в інше приміщення. Наразі проводяться заходи з огляду приміщень шкіл.

Очільниця Управління освіти Славутицької міської ради Ніна Єрьоміна у коментарі також підтвердила цю інформацію.

Ніна Єрьоміна

Ніна Єрьоміна

– Так, дійсно, на електронну пошту поліції надійшло повідомлення про замінування. При цьому на пошту саме Управління освіти ми ніяких повідомлень з приводу цього не отримували. Виконуючи рекомендацію поліції ми здійснили заходи з евакуації учнів та педколективу школи. Зараз вони знаходяться у безпечному місці. Де саме, звісно, з метою безпеки ми офіційно повідомляти не можемо.

Трохи пізніше стало відомо, що повідомлення про замінування стосувалося вже трьох славутицьких шкіл. Начальник відділу ЦЗ, НС повідомив наступне:

– Отримано повідомлення про замінування трьох шкіл у Славутичі. Яких конкретно, не повідомлялося. Орієнтовний час підривання - 13 година. Наразі всі пʼять навчальних заклади Славутича евакуйовані. Дітей і персонал евакуйовано у безпечні місця. І з цих місць батьки вже майже всіх дітей розібрали. В школах працюють сапери: як місцеві спеціалісти, так і чернігівські. Загалом евакуйовано 1343 дитини і 246 працівників педколективів шкіл.

У пресцентрі Національної поліції Київської області повідомили, що станом на 13-ту годину спеціалісти вже оглянули дві школи. Робота ця продовжується, доки не буде впевненості у повній безпеці всіх приміщень. Поліція намагається встановити особу людини, яка надіслала повідомлення щодо мінування.

Нагадаємо, що так звані «замінування» шкіл дуже почастішали в Україні з початком ескалації та військових дій. Не так давно масово надходили повідомлення про нібито замінування шкіл у сусідньому Чернігові. На щастя, всі ці повідомлення виявилися хибними. Але, зрозуміло, що на кожен такий виклик всі служби мають реагувати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW