Жодна країна не може закрити своє небо на 100%, - Юрій Ігнат



Жодна країна світу не може закрити небо на 100%. Ті ж балістичні ракети збити у повітрі практично неможливо, їх треба бити у місці пуску. Але можливості наших фахівців перевершують техніку, на якій вони працюють. Тож збиваємо й «Калібри», і «Іскандери».

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в інтерв'ю Фактам.

"Як працює наша ППО, всі бачать, але сказати, що її арсенал значно оновився, аж ніяк не можна. Збиваємо високотехнологічну техніку росіян старими, ще радянськими ракетами. Поки що Словаччина допомогла нам, поставивши свій єдиний дивізіон (зазвичай 12 пускових установок по 4 ракети на кожній) ППО С-300. Є ще сучасний комплекс IRIS T SLM, який дуже добре себе зарекомендував. Але він поки що один. Чекаємо не дочекаємось обіцяних партнерами комплексів", - розповів він.

Та часто російські ракети промазують цілі, влучаючи не у військові цілі й навіть не в об'єкти критичної інфраструктури, а у житлові будинки, поліклініки, церкви та вбиваючи мирних громадян.

Ігнат пояснив це тим, що на шляху руху ракети виникають якісь невраховані об'єкти. Або розробники маршруту користувалися застарілими даними й на шляху у ракети, яка часто летить дуже низько, щоб не потрапити на радари, виникає нещодавно збудована висотка. Але частіше такі влучення зовсім не помилка, а задум.

За його словами, якщо росія витрачатиме свої ракети такими ж, як зараз, темпами, вона зможе зробити ще кілька атак і вийде в нуль. Також він розповів скільки ракет залишилось в рф.

"Якщо говорити про С-300, то цього добра в росії достатньо, під 7 тисяч. Ракет Х-101 залишилося близько ста (половина від того, що було до 24 лютого), високоточних «Калібрів» — 229 штук. Є ще «Oнікс», 43 «Кинджали».

А ось «Іскандерів» залишилося лише 119 штук, що неприпустимо мало (менше стратегічного запасу). До того ж відновити їхню кількість на нинішньому етапі неможливо, утилізується набагато більше, ніж виробляється", - пояснив речник.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW