Учні Лінгвістичної гімназії в Ужгороді виготовляють окопні свічки



Окопні свічки, які стануть у нагоді нашим захисникам на фронті, виготовляють в ужгородській Лінгвістичній гімназії імені Т.Г.Шевченка. Горять такі свічки довго, на них можна і чайник підігріти, і зігрітися в холодному окопі.

Таку ідею учні 7(11)-А класу Олександр Бізіля та Павло Колесник, які активно волонтерять, запропонували як приклад практичної роботи до теми «Енергія та енергетика». Це швидко підхопили інші школярі, тому тепер виготовлення свічок уже стало традиційним заняттям у кабінеті хімії по вівторках.

Про це розповіла учителька хімії, волонтерка громадської організації «Волонтери Закарпаття» Євгенія Ганус, під контролем якої і проходять такі уроки. Крім гімназистів 7 (11)-А класу, радо долучилися їхні ровесники із 7(11)-Б та В.

Діти приносять бляшанки, картон, віск, також частину матеріалів надали волонтерські організації, які пізніше передадуть свічки на фронт.

Наразі учні та вчителі гімназії готують ще і подарунки для освітян деокупованої Херсонщини, розповіла керівниця Лінгвістичної гімназії Любов Попович.

Нагадаємо, ужгородські школярі постійно долучаються до ініціатив на підтримку ЗСУ, наприклад, нещодавно благодійний ярмарок відбувся в Ужгородській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3 із поглибленим вивченням англійської мови.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW