Кияни пропонують перетворити вулиці Старого Києва на пішохідну зону: петиція



На сайті КМДА з’явилася петиція, автор якої закликає розширити пішохідні зони Києва та додати до них історичні вулиці в центрі столиці.

Так, автор петиції пропонує до вже існуючих пішохідних зон в Києві, таких як, Алея Небесної Сотні або Андріївський узвіз, додати:

  • по вулиці Хрещатик (або прилеглі до неї вулиці та провулки)
  • по вулицях Михайлівська, Софіївська, Житомирська, тобто ті, які є історичною складовою міста (Старого Києва)
  • біля історичних пам‘яток Софіївського собору, Софіївської площі та Михайлівського золотоверхого монастиря.

На думку автора, це не тільки покращить стан повітря, а й збільшить кількість туристичних маршрутів історичним центром міста, що стане важливою складовою після закінчення повномасштабного вторгнення рф.

Зараз швидкого розвитку набуває індустрія вело-транспорту (туди ж самокати та інші види альтернативних засобів пересування), тому доречним буде запровадження пішохідної зони з додатковими доріжками для альтернативних видів транспорту, - йдеться в повідомленні.

Автор петиції ставить в приклад історичний центр в Брюсселі, більша частина якого є пішохідною зоною, а також низка інших міст Європи де вже виконується така практика.

Раніше ми розповідали, що мешканці Києва пропонують облаштувати безкоштовні коворкінги на базі пунктів незламності, а саме у школах.

Крім того, ми писали, що кияни просять місцеву владу столиці ввести звуковий сигнал відміни повітряної тривоги.

44.ua у Телеграм: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW