"Страшний снігопад замете Україну, крижаний мороз вразить українців вже післязавтра": синоптики про погоду на вихідних



Синоптики попереджають про наближення сильних морозів і снігопадів. Температура повітря невдовзі впаде дуже сильно. І станеться це не через кілька тижнів, а в же за кілька днів. Експерти рекомендують українцям максимально підготуватися.

Як інформує "Obozrevatel", погода в Україні у наступні два дні, 1 та 2 грудня, буде хмарною та морозною. Вночі стовпчики термометрів опустяться подекуди до -16 градусів.

Перші сильні морози в Україні відступлять вже у суботу, 3 грудня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народна синоптикиня Наталка Діденко.

За її словами, найнижча температура повітря 1-2 грудня очікується на Київщині, Житомирщині, Чернігівщині, а також в окремих районах Вінницької та Хмельницької областей.

"Завжди перше міцне похолодання видається нам сильнішим, ніж є насправді, поки ми адаптовуємося. Ще й рвучкий вітер зараз знижує градуси за відчуттями.

Звичайно, зима лише розпочинається, різні періоди ще траплятимуться – і сильніші морози, і їх послаблення", – йдеться у повідомленні.

Зима вступить у свої права морозами: синоптикиня розповіла про погоду в найближчі дні. КартаЗима вступить у свої права морозами: синоптикиня розповіла про погоду в найближчі дні. Карта

Водночас в Українському гідрометцентрі зазначили, що 1 грудня буде хмарно з проясненнями, без опадів. У західних та північних областях на дорогах подекуди ожеледиця.

Вітер прогнозують східний, 5-10 м/с, на сході країни місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря у більшості районів північної частини держави вночі -6...-11 градусів, на Житомирщині, Київщині та Вінниччині місцями -14...-16, вдень 0...-5 градусів. На решті території вночі -1...-6 градусів, удень від -2 до +3, у Криму +7...+12.

Зима вступить у свої права морозами: синоптикиня розповіла про погоду в найближчі дні. Карта

Зима вступить у свої права морозами: синоптикиня розповіла про погоду в найближчі дні. Карта

У Київській області без опадів, на дорогах місцями ожеледиця. Температура по області вночі -6...-11, місцями до 16 градусів морозу, вдень 0...-5. У Києві вночі -6...-8, вдень 0...-2



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW