Ціна, як у модульного будинку, а якість – вища: у селах Київщини зводять каркасні будинки



В листопаді фонди Район #1 та UHF (ГО «Обʼєднаний Гуманітарний Фронт») запустили пілотний проєкт з будівництва приватних каркасних будинків для людей, чиї домівки зруйновані від бойових дій – зараз будівництво ведеться в селах Жерева, Тетерівське та Михайлівка-Рубежівка. Про це стало відомо з прес-релізу компанії.

«З початком повномасштабного вторгнення велика кількість українців втратили свої домівки. Ще на початку літа команда Район #1 почала відновлювати домівки в селах на Київщині. Тоді ж почалась розробка проєкту будинку, ціна якого була б такою ж, як і ціна модульного тимчасового житла —15 000-18 000 євро, але якість – вища. Після тривалого пошуку оптимальних рішень, засновники фонду Андрій Тітаренко та Андрій Копиленко зупинились на одній з головних технологій в США та Канаді: каркасному будівництві з деревини. Разом з архітекторами та інженерами був розроблений типовий проєкт будинка, який можна побудувати за 1-2 місяці. Саме технологія каркасного будівництва може стати головною у відбудові українського села, тому що дозволяє масштабуватись лише за рахунок кількості будівельників», – ідеться в повідомленні.

UHF займалися пошуком фінансування будівництва перших трьох будинків та залучили найбільшу європейську криптобіржу WhiteBIT. Спеціально під цей проєкт було розроблено колекцію NFT «Proof of Humanity», котрі слугують доказом людяності його власників – усі виручені кошти пішли на будівництво нових осель. Також до проекту долучився партнер фонду Район #1 – StanleyBlack&Decker. Компанія надала безкоштовно професійні інструменти DeWalt, які дозволяють працювати в умовах постійного відключення світла.

Фото: Район #1.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW