Україна планує придбати нову партію із тисяч Starlink: де їх встановлять



Після 24 лютого термінали супутникового зв'язку Starlink почали масово надходити в Україну від міжнародних партнерів. Вже було завезено понад 22 тис. терміналів. А через проблеми з енергосистемою планується закупити ще декілька тисяч "старлінків". Ними планують обладнати точки публічного зв'язку та Пункти незламності.

Про це повідомив очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Наразі ми говоримо про можливість купити нову велику партію із тисяч Starlink для України. Я дуже швидко отримую зворотний зв'язок. Бачу, що в SpaceX хочуть нам допомогти і допомагають", - сказав він.

Він зазначив, що у Мінцифри пряма комунікація з компанією SpaceX і пряма комунікація з Ілоном Маском.

"Попри публічні дискусії щодо фінансування, Маск і публічно, і в нашій комунікації запевнив, що в будь-якій ситуації Starlink працюватиме навіть незважаючи на фінансові питання", - наголосив Федоров.

Міністерство цифрової трансформації України планує згодом встановити термінали супутникового зв'язку Starlink, окрім публічних Wi-Fi-точок, також і в Пунктах незламності.

"Ми відкрили вже 20 точок публічного зв'язку у Херсоні, ще 40 відкриємо у найближчі тиждень-два, бо люди ними користуються. Далі в області будуть створені такі точки з Wi-Fi. Ну і окремо Офіс президента працює разом з ДСНС над Пунктами незламності у всій країні. І там також згодом будуть Starlink. Тому йтиметься про тисячі публічних точок із Wi-Fi у всій країні", - заявив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації України.

Проект Starlink — це глобальна супутникова система, призначена для доступу до інтернету у важкодоступних куточках Землі.

Система працює через супутники зв’язку, розташовані на низькій навколоземній орбіті (близько 500 км над поверхнею). Кожен важить приблизно 250 кг і працює від сонячної батареї.

Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити. Завдяки цьому він більш стійкий до цензури та кібератак.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW