На деокупованій Харківщині СБУ затримала депутатку, яка запроваджувала російську освітню програму



 У деокупованому Куп'янську співробітники СБУ викрили на співпраці з рашистами 55-річну депутатку міської ради.

Від початку липня вона добровільно погодилася обійняти посаду директора так званого "Купянского регионального центра профессионального образования", який окупанти створили на базі захопленого українського державного навчального закладу, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

До війни вона була керівником різних освітніх закладів, а також неодноразово очолювала відділи освіти, культури, молоді та спорту в органах місцевого самоврядування Куп'янського району.

За даними слідства, зловмисниця запровадила у навчальному центрі російську освітню програму, побудовану на "федеральных государственных образовательных стандартах" рф. Вона розпорядилася видавати учням російськомовні підручники, рекомендовані "Министерством просвещения российской федерации", які були отримані нею від місцевої окупаційної адміністрації.

Крім цього, з метою впровадження російських освітніх стандартів директорка закликала інших вчителів закладу до співпраці з державою-агресором.

Співробітники СБУ затримали депутатку на території Куп'янського району Харківщини.

За матеріалами СБУ зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України. Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді виправних робіт, арешту або позбавлення волі, до винної особи буде застосоване ще й додаткове покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Викриття та затримання колаборантки здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Куп'янської окружної прокуратури Харківської області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW