Польща та Литва допоможуть Україні відбити російську агресію



Польща та Литва допоможуть Україні відбити російську агресію, фото-1

Прем’єр-міністри України, Польщі та Литви обговорили актуальні питання та підписали спільну заяву, в якій наголосили на намірі поглибити військово-політичне співробітництво.

Прем’єр-міністри України Денис Шмигаль , Польщі Матеуш Моравецький та Литви Інгрід Шиманітіс провели зустріч у Києві у форматі Люблінського трикутника. «Ми обговорили актуальні питання та виклики, а також підписали спільну заяву, в якій узгодили низку наших позицій», – написав Шмигаль у суботу, 26 листопада, у Telegram-каналі.

Шмигаль наголосив, що три країни “поділяють спільні цінності та бачення протистояння російській агресії та наближення нашої перемоги”. «Минулий рік довів, наскільки важлива єдність наших країн і народів. Ми працюємо над подальшим зміцненням партнерства та спільного майбутнього в об’єднаній Європі», – зазначив очільник українського уряду.

Як йдеться в тексті заяви , опублікованій на офіційному порталі українського уряду, прем’єр-міністри “підкреслили значну роль Люблінського трикутника в консолідації міжнародної підтримки України в протидії збройній агресії Росії”. Вони «засудили системні воєнні злочини, скоєні російськими військами в регіонах України, включаючи навмисні, невибіркові та непропорційні напади на цивільне населення та елементи цивільної інфраструктури», а також примусову депортацію тисяч українців, у тому числі дітей, до Росія.

Шмигаль, Моравецький і Шиманіте підтвердили важливість тристоронньої співпраці в низці сфер. Водночас вони вказали на військову та оборонну співпрацю з використанням потенціалу НАТО та ЄС, кібербезпеку та боротьбу з дезінформацією, енергетичну безпеку та протидію використанню Росією енергоносіїв як інструменту геополітичного тиску та шантажу, співпрацю у сфері безпеки. інституцій та координація в інших регіональних форматах та міжнародних організаціях.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW