Президентка Угорщини відвідала Закарпаття і запалила першу свічку Адвенту



Президентка Угорщина Каталін Новак здійснила перший візит до України у рамках програми Grain from Ukraine («Зерно з України»). Як стверджують угорські ЗМІ, це «найгучніший» візит представників угорської держави до української столиці від початку війни.

Під час візиту до Києва вона заявила, що відповідальність президента РФ Володимира Путіна за війну проти України очевидна. Також закордонна візитерка долучилася до заходу з вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-33-го років.

В рамках цього візиту Каталін Новак відвідала і закарпатське місто Берегово. Традиційно перед Різдвом у рамках «Спільного Адвенту" на центральній площі Берегова було символічно запалено першу свічку на віночку.

Саме у цій церемонії взяла участь Президентка Угорщини. "Саме вона запалила першу свічку Адвенту, а також відвідала церковну службу», – повідомили в дирекції комунікації Палацу Шандора.

Також глава угорської держави відвідала дві школи. Оскільки на зустрічі була присутня голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, народна депутатка Юлія Гришина, то, ймовірно обговорювались освітні питання угорської меншини.

Раніше Каталін Новак приєдналася до заяви із засудженням масованої ракетної атаки проти України 10 жовтня, в якій одинадцять президентів засудили напад.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW