«Судинні хвороби не лише погіршують якість життя, вони іноді смертельно небезпечні» - хірург Андрій Боркунов



Захворювання судин – явище надзвичайно поширене. За останніми даними ВООЗ, від них страждає приблизно третина населення. недуги негативно впливають на якість життя, а іноді і смертельно небезпечні. Які судинні недуги лікують у клініці « ПроХелс» ми дізнавалися у судинного лікаря – хірурга вищої категорії Андрія Боркунова.

- Андрію Львовичу, які різновиди судинних хвороб можна лікувати у клініці «ПроХелс»?

- В першу чергу, давайте зробимо акцент на флебології. Як відомо, флебологія – це захворювання вен. Існує багато різновидів цих захворювань: варикозне розширення, хронічна венозна недостатність, гострі чи хронічні венозні тромбози тощо. Всі перелічені хвороби ми лікуємо у клініці « Прохелс». Зважаючи на те, яким є захворювання обираємо шлях лікування – чи медикаментозний чи то оперативне втручання у більш складних випадках – переважно це лазерна термоабляція вен. Більш дрібні судини лікуємо методом склерозування і так далі. Перелік досить солідний.

- Як проходить перший візит пацієнта до судинного хірурга? Чи потрібна якась особлива підготовка?

- Жодної підготовки не потрібно. Ви просто записуєтеся в адміністратора у зручний для вас час приходите і все. Зазвичай, спершу проводимо чисто візуальний огляд – вивчаємо стан шкірних покровів, наявність набряків, вираженість судин та їхній стан, тощо. Крім того, пацієнт перераховує свої скарги та виясняємо дані щодо наявних хронічних хвороб. За потреби тут же ми робимо ультразвукову доплерографію. Цей вид діагностики дозволяє теж отримати додаткові дані: яким є діаметр вен, у якому стані їх стінки та клапани.

«Судинні хвороби не лише погіршують якість життя, вони іноді смертельно небезпечні» - хірург Андрій Боркунов, фото-1

- Чи потрібно здати якісь аналізи, перш ніж іти на перший прийом?

- Жодні аналізи не потрібні. Вже в ході спілкування та огляду визначаємося які лабораторні дослідження слід зробити.

- Хто частіше хворіє на судинні недуги – чоловіки чи жінки? Чи гендер не має значення?

- За моїми спостереженнями, частіше все ж таки хворіють жінки, особливо судинні хвороби у них проявляються або ж загострюються під час вагітності. Зауважу, що жінки є більш терплячими та відповідальними пацієнтами.

- Як виконується лазерна абляція вен?

- По перше потрібно розуміти, що собою являє лазерна абляція. Це - безпечний і досить простий спосіб лікування варикозу. Процедура полягає в дії лазера на уражену вену, в результаті чого судинна стінка «склеюється», і поступово вена повністю розсмоктується. Коли ми знаходимо у пацієнта хворобу, яка потребує застосування лазерного аблятора, то перш ніж людина потрапить у операційну, проводимо цілий ряд різноманітних досліджень. Це загальні та специфічні аналізи, по яких визначаємо протипоказання до маніпуляції, якщо такі є. ( Основне протипоказання - непереносимість лідокаїну та його похідних).

Коли ж пацієнт всебічно обстежений, то призначається, власне, сама операція. Вона здійснюється у клініці під місцевим знеболенням. Тривалість її залежить від тяжкості хвороби. Після завершення хворий повинен обов’язково деякий час ходити – аби «запрацювали» вени. Після чого вже можна вирушати додому. Наступного дня ми оглядаємо пацієнта на УЗД апараті і одягаємо йому компресійну панчоху, яку потрібно носити 10 діб, не знімаючи. Потім ще близько місяця панчоху потрібно носити вдень, і вже через місяць прооперована кінцівка – здорова. Звісно, до десяти днів є певні фізичні обмеження.

- Що має насторожити? Які наявні симптоми є сигналом того, що людина має йти на прийом до судинного хірурга?

- Таких симптомів досить багато. Найперше, це набряки. Симптом, котрий найчастіше турбує наших пацієнтів. Далі – гіперемія, болючість, а вже у задавнених випадках – виразки. У кожного захворювання вони свої. Не забуваймо, що деякі патології, на кшталт тромбозів можуть привести навіть до летальних випадків, тому будьте уважні до свого організму, не нехтуйте здоров’ям. Ми обов’язково допоможемо вам !

Наші контакти: 

адреса: Полтава, вулиця Ватутіна, 2

Телефон  +380(66)538-00-24

«Судинні хвороби не лише погіршують якість життя, вони іноді смертельно небезпечні» - хірург Андрій Боркунов, фото-2

Читайте також: 

«Проктолога не потрібно боятися, потрібно йти до нього на консультацію!» - лікар Сергій Беркало



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW