26 листопада 2022 року - 90-ті роковини Голодомору, який вже 17 держав визнали геноцидом, - ВІДЕО



26 листопада 2022 року в Україні відзначають 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років.

Як повідомляє сайт 0564.ua, Українським інститутом національної пам'яті визначено, що  інформаційна кампанія цьогоріч проходитиме під гаслом "Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо".

Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбувається під час повномасштабної війни росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв.

Тому українців закликають приєднатися до акції "Запали свічку". Де б ви не були — вдома, в будь-якому регіоні України чи за кордоном, ввечері 26 листопада потрібно запалити вогник у вікні як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом.

26 листопада 2022 року - 90-ті роковини Голодомору, який вже 17 держав визнали геноцидом, - ВІДЕО, фото-1

Також Інститут повідомляє, що парламент Молдови 24 листопада 2022 року ухвалив декларацію, в якій ідеться, що «Парламент Республіки Молдова в знак солідарності з українським народом та в ім'я справедливості заявляє, що більшовицький тоталітарний режим колишнього СРСР внаслідок застосування політики Голодомору несе відповідальність за акт навмисного геноциду проти українського народу».

За ухвалення декларації проголосували 54 зі 101 депутата, попри намагання представників Партії комуністів Республіки Молдова виключити голосування з порядку денного.

Своєю чергою верхня палата парламенту Ірландії – Сенат також 24 листопада визнав геноцидом Голодомор в Україні 1932–1933 років.

«Сенат Ірландії визнає Голодомор (заподіяння смерті голодом) у 1932–1933 роках геноцидом українського народу та висловлює свою солідарність у зв’язку з 90-ми роковинами в пам’ять про цей рукотворний голод, який був завданий українському народу свідомою політикою тоталітарного сталінського режиму, що призвело до загибелі мільйонів невинних життів», – йдеться в документі, ухваленому верхньою палатою парламенту Ірландії.

Зазначимо, що тепер Голодомор визнали геноцидом парламенти 17 держав: Австралії, Грузії, Еквадору, Естонії, Канади, Колумбії, Латвії, Литви, Мексики, Молдови, Парагваю, Перу, Польщі, Португалії, США, Угорщини, Чехії. У квітні цього року Федеральний сенат Бразилії, який є верхньою палатою Національного конгресу країни, визнав Голодомор геноцидом українського народу. Також Голодомор в Україні 1932–1933 років геноцидом визнав опозиційний до режиму Лукашенка Об’єднаний перехідний кабінет Білорусі. Геноцидну природу Голодомору визнали Римо-Католицька Церква та Константинопольська Православна Церква.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW