З деокупованої Херсонщини вдалося евакуювати вже близько 1300 мешканців



З 12 листопада приблизно 1300 жителів звільненого Херсона та області вже виїхали до більш безпечних регіонів України за допомогою евакуаційного штабу.

Про це повідомив голова евакуаційного штабу Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Брусіловський, передає  hromadske. 

Зараз евакуйованих можуть розмістити на Кіровоградщині та Хмельниччині, а також у Кривому Розі. Всім необхідним забезпечує сторона, яка приймає переселенців.

Зазначається, що наразі евакуація є добровільною. Останні три дні зранку на виїзді утворюються кілометрові черги. Водночас головна проблема під час евакуації - труднощі зі зв’язком.

Повідомити про бажання евакуюватися можна в декілька способів:

  • записатися особисто в Пункті незламності, який розташований на центральній площі Свободи в Херсоні;

  • зателефонувати на гарячу лінію Херсонської ОВА за телефоном: (066) 637 49 85, або написати в месенджери Viber, Telegram, Signal, WhatsApp на номер: (098) 176 16 98;

  • повідомити в Telegram-бот волонтерської організації Helping to leave;

  • звернутися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або скористатися чат-ботом Міністерства.

Людям обіцяють забезпечити безплатне проживання у прихистках, гуманітарну допомогу, харчування й медичну підтримку. Також допоможуть оформити довідку ВПО та відповідну грошову допомогу від держави й міжнародних організацій.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW