"Зарплата, якої вистачає на все": роботодавці терміново шукають українців без дипломів, яким потрібна робота



У листопаді в Польщі скоротилася кількість вакансій на 20%, проте робота, як і раніше, є. Підприємства зменшують виробництво через великі витрати на енергоносії.

Як інформує "biz.today.ua", стало відомо, на які вакансії можуть розраховувати українські біженці без знання мови.

Робота в Польщі: які вакансії пропонують українським біженцям без знання мови у листопаді - today.ua

За даними аналітиків міграційної платформи EWL, працівники потрібні в багатьох галузях польської економіки.

У Міністерстві сім'ї та соціальної політики повідомили, що рівень безробіття в країні у жовтні становив 5,1%, як і у вересні. У листопаді пропозиція роботи зменшилась.

Голова міжнародної рекрутації платформи EWL Марцін Колодзейчик зазначив, що українські біженці, які не знають польської мови, працевлаштовуються у галузі логістики та e-commerce. Йдеться про роботу з комплектацією замовлень та на складах.

Робота в Польщі: які вакансії пропонують українським біженцям без знання мови у листопаді

Просту фізичну роботу пропонують на заводах автопрому з виготовлення деталей та аксесуарів для авто, на підприємствах харчової та переробної промисловості. Є вакансії на сезон та на тривалий період. Також можна працевлаштуватися у транспортній сфері.

У Польському економічному інституті повідомили, що у країні відчувається нестача чоловіків у будівельних компаніях. До війни вони часто шукали вакансії на майданчиках. Також потрібні висококваліфіковані технічні спеціалисти – оператори машин та слюсарі.

Робота в Польщі: які вакансії пропонують українським біженцям без знання мови у листопаді

Якщо українські біженці їдуть заробляти до Польщі, то самі поляки хочуть працевлаштуватися у країнах Західної Європи. З початку року до рекрутерів, які пропонують роботу за кордоном, звернулися понад 340 тисяч громадян. Вони частіше обирають для роботи Велику Британію та Німеччину.

"Інфляція стала дуже відчутною для польських сімей. Різниця між заробітками у Польщі та на Заході суттєва, тому поляки почали знову шукати можливості заробити за кордоном", - зазначив Марцин Колодзейчик.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW