Тріщини та сколи більше не страшні: як захистити лобове скло автомобіля від морозів та перепадів температури



Страшний сон для кожного автомобіліста - побачити на лобовому склі своєї машини величезну тріщину. Таку проблему може спровокувати будь-яка найменша необережність. А в холодний період року морози й різка зміна температури з величезною вірогідністю можуть створити багато зайвих проблем. Як цього не допустити, читайте далі.

Перевірте заздалегідь цілісність скла

Варто пам'ятати, що тріщини не можуть взятися нізвідки. Якщо перепади температури привели до її появи, значить, на склі вже були маленькі сколи й пошкодження. Перед початком холодного сезону уважно перевірте скло. Якщо ви помітите якість нюанси, одразу проведіть ремонт, адже міняти потім його повністю буде значно важче й дорожче.

Прогрівайте автомобіль

Як стверджують спеціалісти, різка зміна температури може приводити до пошкодження різноманітних поверхонь, скло не виняток. Тому, коли ви прогріваєте автомобіль, варто слідкувати, аби салон та лобове скло отримували тепло рівномірно. Найпоширенішою помилкою автомобілістів є прогрів машини з відключеним обігрівачем. Ні в якому разі його не можна різко вмикати та направляти на скло. Після таких дій поява тріщин та пошкоджень вам цілком гарантована.

Гаряча вода - поганий помічник

Знову ж, перепад температур не піде на користь жодній поверхні. Якщо на склі є сніг або лід, спочатку прогрійте машину, аби запустити процес таяння. А потім зніміть все скребком. Стукати та намагатися віддерти лід із замерзлого скла - найгірше, що ви можете зробити.

Слідкуйте за чистотою щітки

Скребок та щітка для скла, якими ви користуєтесь, завжди мають бути чистими. Уважно перевірте, чи не залишилось на них піщинок. Адже дрібні частинки теж можуть викликати мікропошкодження скла, які можуть перерости в тріщини.

Зменшіть вологість

Спробуйте в холодний період збільшити циркуляцію теплого повітря в салоні автомобіля. Також у магазині можна купити спеціальні текстильні килимки, що будуть поглинати вологу.

Правильна парковка - запорука успіху

Якщо на вулиці ще не почалися сильні морози, ви можете посприяти відтаюванню, правильно припаркувавши машину. У випадку, коли ви залишаєте машину на вулиці на ніч, станьте так, щоб лобове скло дивилось на схід. Так перші промені сонця падатимуть вранці на скло й воно швидше відігріється.

Читайте також: Конденсат на вікнах більше не буде проблемою: прості методи, які зроблять вікно чистим



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW