Масові знеструмлення в Україні та Молдові: стан енергосистеми станом на зараз



​​23 листопада війська рф здійснили сьому масовану терористичну атаку на енергетичні об’єкти України. Не дивлячись на намагання зруйнувати енергосистему, вона поступово відновлюється, передає редакція. 

В НЕК Укренерго зазначили, що ціллю вчорашньої атаки були переважно об’єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові. 

Енергосистема Україні і Молдови наразі об’єднана і працює синхронно з європейською континентальною мережею.

В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що НЕК "Укренерго" реалізує відповідний протокол дій по поверненню блоків електростанцій в роботу та разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів. В першу чергу заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки. 

Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак. Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в системі. 

Втім, дефіцит в енергосистемі все одно залишатиметься. Для того, щоб тримати її стабільну роботу в таких умовах "Укренерго" продовжує застосовувати графіки обмежень споживання. 

В компанії закликають споживачів, яким вже повернули енергоживлення, не нехтувати заходами економії електроенергії.  

Енергетики працюють і повертають світло. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW