Енергосистема поступово відновлюється: дефіцит в енергосистемі все одно залишатиметься



Енергосистема поступово відновлюється після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів. Інформує Укренерго. 

"Ціллю вчорашньої атаки були переважно об’єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові.  Енергосистема Україні і Молдови наразі об’єднана і працює синхронно з європейською континентальною мережею", - йдеться у повідомленні.

В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що НЕК "Укренерго" реалізує відповідний протокол дій по поверненню блоків електростанцій в роботу та разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів. В першу чергу заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки. 

Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак. Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в системі. 

Втім, дефіцит в енергосистемі все одно залишатиметься. Для того, щоб тримати її стабільну роботу в таких умовах "Укренерго" продовжує застосовувати графіки обмежень споживання. 

"Ми закликаємо споживачів, яким вже повернули енергоживлення, не нехтувати заходами економії електроенергії. Ми працюємо. Світло повертаємо. Ми впораємось",- пише прес-служба Укренерго.

Енергосистема поступово відновлюється: дефіцит в енергосистемі все одно залишатиметься, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW