Як росія розповсюджує фейки про українську енергосистему та підштовхує українців до збурень



Від 10 жовтня в Україні тривають серйозні проблеми в енергосистемі. Причина відома – масовані обстріли рашистів, як намагаються знищити критичну інфраструктуру України. У зв’язку із обстрілами українцям доводиться по декілька годин, а то й діб, обходитися без світла. І тут починають розганяти «зрадоньку»: ніби-то Україна й надалі продає електроенергію за кордон (насправді ні), а відмикають одні й ті ж будинки, де не мешкають високопосадовці та чиновники. Насправді такі думки, висловлювання та збурення лише на руку ворогу.

Як саме росіяни ширять фейки у соцмережах та месенджерах, закликаючи українців до збурень, і чому цьому не слід піддаватися пояснює Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Отож, передусім варто усвідомити одне: відключення електроенергії – скільки вони б не тривали, – необхідні, аби стабілізувати «поранену» енергосистему на час ремонту мереж та їх відновлення. Це тривалий процес, адже за повідомленням Укренерго через обстріли тисячі кілометрів високовольтних магістральних ліній вийшли з ладу.

Кривавий російський режим намагається запустити акції протесту, наприклад,активно підштовхує до заворушень Одесу.

Щодо продажу електроенергії за кордон, то він припинений ще з 11 жовтня. Це підтвердив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус в телемарафоні. Єдиний, хто намагається отримати вигоду із ситуації – росія.

« – Не забувайте, що російська окупація — це набагато гірше, ніж блекаути та ракетні обстріли. Краще потерпіти тимчасові відключення світла, аніж потрапити у тимчасову окупацію», – йдеться у повідомленні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW