У Чернігові та Києві затримали учасників організованої транснаціональної злочинної групи торгівців людьми



22 листопада поліцейські Чернігівщини разом з СБУ затримали учасників організованої злочинної групи, які вербували та переміщували осіб до Туреччини та країн ЄС задля організації там процесу нелегальної міграції.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції у Чернігівській області.

У Чернігові та Києві затримали учасників організованої транснаціональної злочинної групи торгівців людьми, фото-1

Завербовані люди мали займатися переправленням нелегальних мігрантів (переважно громадян Афганістану та Сирії) з Туреччини до Італії заздалегідь прокладеним каналом для нелегальної міграції.

– В процесі транспортування нелегальних мігрантів по морю або по суші завербованих українців затримували поліцейські країн ЄС і в подальшому притягували їх до кримінальної відповідальності. Така діяльність передбачає покарання у вигляді позбавлення волі в середньому на 3-5 років, в залежності від країни, в якій вони були затримані. Нині нам відомо про 6 мешканців Чернігівської області, які відбувають покарання за такі діяння в пенітенціарних установах ЄС, – говорить начальник відділу міграційної поліції Чернігівщини Антон Милосердов.

Зловмисники підшукували кандидатів, які опинились у складних фінансових обставинах. За переправлення «партії» нелегальних мігрантів їм обіцяли чималий заробіток – приблизно 3-5 тисяч євро. Ділки також покривали всі витрати завербованих осіб для їх виїзду за кордон та переїзд до «місця роботи».

У Чернігові та Києві затримали учасників організованої транснаціональної злочинної групи торгівців людьми, фото-2

За кожного завербованого та переправленого за кордон чоловіка організатори транснаціональної групи отримували від своїх закордонних партнерів до 50% від майбутніх заробітків потерпілого, який перевозив мігрантів.

У результаті проведених оперативних заходів, правоохоронці запобігли незаконному переправленню за кордон п’ятьох чоловіків з Чернігова. Організатора каналу затримали у Києві, а його співучасника – у Чернігові.

За цим фактом поліція відкрила провадження за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з можливою конфіскацією майна.

Нині триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, що можуть бути причетні до протиправної оборудки.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW