Афери з продажу генераторів і дров



Наразі на Київщині ведуться 2 розслідування щодо шахрайства з продажу генераторів, дров та інших пристроїв, які допомагають людям отопити та освітлити оселю під час аварійних відключень електрики. Про це повідомляє Поліція Київської області.

«До поліції у місті Вишневе звернувся потерпілий, який проживає у селі Крюківщина Бучанського району. Чоловік вирішив на одному з маркетплейсів купити генератор. Способом психологічного тиску, шахраї змусили перевести чоловіка 7 тисяч гривень на карту. За фактом шахрайських дій, слідчі розпочали досудове розслідування [ч. 1 ст. 190 ККУ]. Зловмисникам загрожує до 3-х років обмеження волі.

Ще одна потерпіла – з Івано-Франківщини. Жінка в одній із соціальних мереж натрапила на оголошення про продаж деревини. Коли зловмисникам перерахували 12 тисяч за товар, їхні телефони замовкли. Правоохоронці Київщини спільно з Києво-Святошинською окружною прокуратурою провели низку слідчих дій та затримали двох чоловіків – це координатор та організатор схеми», – ідеться в повідомленні.

Користуючись тяжким становищем українців, аферисти, за допомогою соцмереж, фішингових сайтів та психологічного тиску, виманюють грошові кошти. Поліція Київщини вкотре закликає громадян: не надавайте своїх персональних даних стороннім особам, не здійснюйте покупки у неперевірених продавців, якою б не була вигідною ціна. І використовуйте лише опцію післяплати за товар.

Фото: скрін відео Поліції Київської області.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW