Херсонцям пропонують безкоштовну евакуацію до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси



Херсон повернувся до України, проте ворог знищив майже усю інфрастуру. Влада України намагається здійснити відновлення швидко, але до морозів вони можуть не встигнути. Наразі до херсонців звернулися, зокрема, до вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних, передає редакція. 

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляє, що з урахуванням складної безпекової ситуації в місті та проблем з інфраструктурою, херсонці можуть евакуюватися на зимовий період до більш безпечних регіонів країни.

Уряд пропонує безкоштовну евакуацію до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси, з можливим подальшим переміщенням на Кіровоградщину, Хмельниччину чи до західних регіонів України.

Мешканцям Херсонщини буде забезпечено безплатне проживання у прихистках, гуманітарна допомога, харчування, медична підтримка. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна декількома способами:

  • записатися особисто в «Пункті незламності», який розташовано на центральній площі Свободи в місті Херсон;
  • зателефонувати на гарячу лінію Херсонської ОВА за телефоном: (066) 637-49-85 або ж написати у месенджери Viber, Telegram, Signal, WhatsApp на номер: (098) 176-16-98;
  • повідомити в чат-бот волонтерської організації Helping to leave: https://t.me/helpingtoleave_bot;
  • Також можна звернутися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Або скористатися чат-ботом Міністерства - https://t.me/Minre_1548_Help_Bot.

На Херсонщині продовжують робимо все можливе, аби люди щонайшвидше повернулися до нормального життя. 

У Херсоні фахівці оператора мобільного зв’язку відновили роботу ще 1 базової станції. Нині в області відновлено 55 базових та 3 пересувні станції.

Енергетики продовжують працювати, аби повернути на звільнену Херсонщину електропостачання. Над цим працюють 23 бригади — це 83 робітники та 23 одиниць техніки. До електромережі підключено 29 населених пунктів. 

Відновлено газопостачання в Малій Олександрівці. Загалом із 86 газифікованих населених пунктів газопостачання наявне в 43.

Відновлено водопостачання в 3 селах: Чорнобаївці, Благодатному та Клапая.

На деокупованих територіях знаходиться 370 кілометрів доріг державного значення, з них 180 – вже розчищено. Зруйновано 8 мостів на дорогах державного значення, тривають ремонтні роботи на напрямках: Херсон-Миколаїв та Мар’янське – Берислав. Завтра розпочнуться роботи для влаштування об'їзду, зруйнованого мосту на дорозі О220608 Зарічне — Архангельське.

На Херсонщині розгорнули 6 додаткових пунктів незламності: 4 – у Херсоні, по одному – в Білозерці та Бериславі. 

Разом із громадськими та волонтерськими організацією працюємо над евакуацією жителів Херсонщини до більш безпечних регіонів. Так, 21 листопада з області евакуйовано 65 осіб, з яких 18 – діти. 

Херсонщина отримала гуманітарну допомогу від Полтавської ОВА. Доправили продукти харчування, питну воду, засоби гігієни, ковдри та пічки для обігріву приміщень. 

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 9 гектарів територій, вилучили 8 вибухонебезпечних предметів, знищили – 12. Піротехніки ДСНС обстежили понад 26 гектарів територій, вилучили та знешкодили – 141 вибухонебезпечний предмет.

Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня отримала велику партію медикаментів від ВООЗ. До Херсонської міської лікарні ім. Карабелеша надійшли медикаменти від міжнародної організації «Intersos».

До Білозерської лікарні доставлено 1 апарат вакуумної терапії ран, 5 дозаторів лікарських засобів, наданих громадською організацією «Ініціатива Е+». Також організацією до області доставлено 6 електрокардіографів та 12 дизельних генераторів потужністю 5,5 кВт.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW