Зимівля в ЄС: в якій країні готують намети, а де зізнаються, що буде важко впоратись з напливом біженців



Зараз у ЄС не спостерігається напливу українців, однак ситуація може змінитися взимку, якщо росії вдасться обстріляти критичну інфраструктуру. Тому європейські країни почали активну підготовку до нової хвилі українських біженців.

Про це повідомляє редакція з посиланням на VisitUkraine.today.

У яких країнах готові приймати біженців з України та в якій кількості:

Словаччина

Влада країни вже розробила план дій на випадок надзвичайної ситуації. Держава підготувалася до приймання на своїй території до 700 тис. наших співгромадян протягом тримісячного періоду.

Угорщина

У країні також очікують збільшення кількості українських біженців, хоча наразі їхній потік перебуває на рівні 300 — 500 людей на добу. Для порівняння: навесні на територію Угорщини в’їжджали майже 1 тис. українців на день.

Румунія

У країні вже почали повторно розміщувати на українсько-румунському кордоні пункти з необхідними для надання допомоги біженцям засобами. Місцева влада визначилася також і з тим, де селити українців із нової хвилі. Також уряд Румунії виділив кошти на матеріальну та соціальну допомогу біженцям, які прибуватимуть у країну.

Польща

У державі готові прийняти приблизно 100 тис. українських біженців. На сьогодні польська влада не спостерігає збільшення потоку українців.

Німеччина

Влада ФРН прогнозує, що прийдешня зима стане причиною нового напливу українців. У країні нині облаштовують тимчасовий притулок на території аеропорту Тегель – намети для людей встановлюють прямо на летовищі. Об’єкт розрахований на розміщення 3,6 тис. осіб. Загалом у Берліні вважають, що до кінця поточного року в місті треба організувати житло для 10 тис. біженців.

Литва

Влада країни також веде активну підготовку до нової хвилі українських біженців. Нині на території держави перебувають понад 70 тис. українців.

Болгарія

У країні активно готуються до збільшення кількості українців, які втікатимуть від війни та проблем з електропостачанням. На відміну від попередніх хвиль біженців із нової селитимуть уже не в готелях. Спочатку їх направлятимуть до єдиного центру біженців у місті Єлхово, а потім розміщуватимуть на державних базах.

Естонія

У країні прогнозують, що до кінця року кількість українських біженців зросте до 75 тис. осіб із 61,5 тис. зараз.

Чехія

Чеська влада попередила, що їй важко буде впоратися з новою хвилею українських біженців, але відмовлятися від цього країна не збирається. У МЗС Чехії повідомили про готовність прийняти ще до 500 тис. українців на додачу до 350 тис. , що нині перебувають на території держави.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW