В Україні загинули 6 мільйонів свійських тварин та щонайменше 50 тисяч дельфінів через агресію рф



росіяни знищують мирне життя в Україні, вбиваючи мирних жителів, тварин, знищуючи культурну спадщину та екологію.

Унаслідок російської агресії в Україні загинули 6 мільйонів свійських тварин, знищено щонайменше 50 тисяч дельфінів у Чорному морі.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні до учасників саміту G20 на Балі.

"Неможливо точно порахувати обсяг забруднення атмосфери від спалених нафтобаз та інших пожеж... А ще – підірвані споруди, спалені хімічні підприємства, безліч поховань убитих тварин. Просто уявіть це: унаслідок російської агресії загинули 6 мільйонів свійських тварин. 6 мільйонів! Це офіційні дані. Знищено щонайменше 50 тисяч дельфінів у Чорному морі. Тисячі гектарів ґрунту забруднено шкідливими речовинами. Більшість із них – це родючі ґрунти. Були родючі ґрунти", - сказав Президент.

Зеленський додав, що мільйони гектарів лісу спалені обстрілами, майже 200 тисяч гектарів нашої землі забруднені мінами й снарядами, які не розірвалися. Десятки вугільних шахт затоплені, зокрема й шахта, в якій у 1979 році був здійснений підземний ядерний вибух. Він уточнив, що це шахта «Юнком» у Донецькій області на захопленій росією території і затоплена вона вже кілька років саме через загарбників.

"Хоча всім у москві відомо, яка це загроза не тільки для річок на Донеччині, а й для Азовського моря, а отже, для Чорноморського басейну. Лише деокупація нашої території може створити умови, щоб зняти цю загрозу", - наголосив Президент.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW