Ворог завершує перегрупування військ на лівому березі Дніпра, продовжує облаштування рубежів оборони, - ОК "Південь"



Обстановка в зоні відповідальності ОК "Південь" складна та напружена, але контроль та ініціатива належать Силам оборони. Противник завершує перегрупування військ на лівому березі Дніпра, продовжує облаштування рубежів оборони, веде ракетно-артилерійський вогонь по наших позиціях і мирних населених пунктах, атакує дронами-камікадзе, веде щільну повітряну розвідку, протягом бойового дня на різних напрямках зафіксовано до 40 дронів різної модифікації.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на вечір 2022 року повідомляє ОК "Південь".

Серед дня 4 ударними дронами типу «Ланцет» атаковано напрямки деокупованих населених пунктів в Бериславському районі. Понад 30 снарядів реактивних систем залпового вогню «Ураган» і «Град», а також важкої артилерії випущено протягом дня по Нікопольському району.

В населеному пункті Мирівської громади постраждало десять житлових будинків, п'ять господарських споруд, лінії газо- та електромережі.

В населених пунктах Марганецької громади пошкоджено три приватних будинки, господарчу споруду та приватне підприємство. Люди не постраждали.

З Кінбурнської коси ворог реактивними системами залпового вогню “Град” намагався атакувати Очаків. Удари по акваторії та пірсах. Без втрат.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 50 вогневих завдань, зокрема по дислокації ворожих підрозділів, місцях зосередження озброєння та техніки, складу з боєприпасами в Олешках.

Там же підтверджено знищення пускової установки С-300, зенітно-ракетного комплекса «Тор-М2» та 3 одиниць авто-бронетехніки. Решта втрат ворога дорозвідується.

Корабельне угруповання ворожого недофлоту складається з 10 кораблів, серед яких 1 підводний ракетоносій, споряджений 4 ракетами «Калібр».

Навіть за таких умов загроза ракетного удару актуальна та цілком імовірна. Не виключені і атаки із застосуванням дронів-камікадзе. Виходячи з погодних умов, море може продовжувати викид зірваних якірних мін до узбережжя.

"Невтомно нагадуємо, що не варто наражати себе на небезпеку, нехтуючи сигналами-попередженнями. Пильнуйте інформаційний простір, сповіщайте компетентні органи про підозрілих людей, які збирають закриту інформацію, просувають антиукраїнську пропаганду. А також про невідомі чи небезпечні предмети", - звертаються військові.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW