Залужний назвав умови для перемовин з рф: подробиці



Розпочалася двісті шістдесят п'ята доба російського широкомасштабного вторгнення на територію України. Захисники України мають успіхи по деокупації теріторії країни і вони не зупиняться поки не звільнять всю українську землю від російської окупації. Наразі Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав умову на яких захисники погодяться на переговори з рф. 

Про це повідомляє редакція з посиланням на Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Умови перемовин з країною агресором та про оперативну обстановку на фронті Валерій Залужний розповів під час чергової телефонної розмови з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Спершу Головнокомандувач подякував за все, що Американський народ та особисто генерал Міллі роблять для українців, і за високу оцінку дій Збройних Сил України. 

Валерій Залужний запевнив, що захисники будуть боротися, доки стане сил: "Наша мета - звільнити всю українську землю від російської окупації. Ми не зупинимося на цьому шляху за жодних умов. Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна - росія має залишити всі захоплені території". 

Поінформував свого американського колегу Валерій Залужний і про оперативну обстановку та першочергові потреби Сил оборони. Наразі ситуація на фронті стабільна та контрольована.

"Ми уважно відслідковуємо дії противника на кордоні з республікою білорусь і будуємо надійний щит для захисту України з півночі. 

Сили оборони, попри шалений опір окупаційних військ, продовжують наступальні дії на Харківському напрямку", - зауважив Валерій Залужний. 

Головнокомандувач додав, що ворог активно атакує на рубежах Білогорівка-Соледар-Бахмут-Майорськ та Авдіївка-Опитне-Водяне-Піски-Мар‘їнка-Павлівка, але успіху не має. Ми тримаємо оборону завдяки стійкості наших передових підрозділів та боєздатним резервам.

"На Херсонському напрямку проводимо стабілізаційні дії та укріплюємо рубежі оборони.  

Генеральний штаб Збройних Сил України продовжує концентрувати зусилля на досягненні стратегічних завдань із стабілізації обстановки у визначених операційних зонах, ведення подальших наступальних дій з метою деокупації всієї країни та недопущення прориву противника на ділянках ймовірного наступу", - підсумував Валерій Залужний.

Додамо, що президент України Володимир Зеленський на G20 назвав українську формулу миру. 

«Не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю. Ми поважаємо правила, і ми люди слова. Україна завжди була лідером миротворчих зусиль, і світ це бачив. І якщо росія каже, що нібито хоче закінчити цю війну, хай доведе це діями», - заявив президент та перерахував необхідні кроки для досягнення миру.

10 кроків, які вимагає Україна:

1. Радіаційна та ядерна безпека.   

2. Продовольча безпека.   

3. Енергетична безпека.    

4. Звільнення всіх полонених і депортованих.   

5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.   

6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.   

7. Повернення справедливості.   

8. Протидія екоциду.   

9. Недопущення ескалації.   

10. Фіксація закінчення війни.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW