Вивішували російський прапор: мешканцям Чернігівщини повідомили про підозру



Чоловіки закликали не чинити спротив окупантам

Двом мешканцям Ніжинського району повідомлено про підозру за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

За даними слідства, під час окупації російськими військами окремих територій Чернігівської області, чоловіки, у присутності інших осіб, закликали не чинити спротиву діям військовослужбовців держави-агресора та переконували односельчан, що з приходом росіян життя стане кращим.

Окрім цього, демонструючи підтримку збройного вторгнення, один з підозрюваних вивісив на своєму подвір’ї державний прапор країни-окупанта.

Досудове розслідування за вказаними фактами здійснюється за оперативного супроводу УСБУ в області та Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW