У Запоріжжі департамент ЖКГ через суд скасував висновок Держаудитслужби, де знайшли порушення в закупівлі



Департамент з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради подав судовий позов до Управління східного офісу Держаудитслужби, де просив визнати протиправним та скасувати висновок аудиторів, що стосувався порушень у договорі про капремонт будинку.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Відомо, що у лютому 2022 року департамент ЖКГ через систему публічних закупівель Prozorro провів тендер на закупівлю робіт «Капітальний ремонт житлового будинку по пр. Інженера Преображенського, 25 (блок-секція № 1) та уклав договір з фірмою ТОВ «ЗВ «Гідроспецбуд» на 2,7 мільйони гриаень

При перевірці цього тендера, фахівці з публічних закупівель Держаудитслужи помітили серйозні порушення, а саме: тендерна документація складена не у відповідності до вимог закону; не відхилення невідповідних тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону, а також ккладення з учасником, який став переможцем процедури закупівлі, договору про закупівлю, умови якого не відповідають вимогам тендерної документації. У Держаудитслужбі зазначили про те, що необхідно припинити договірні відносини через порушення. Посадовці з ЖКГ з цим не погодились і заявили, що не було нецільового використання бюджетних коштів, а дрібні невідповідності не можуть бути підставою для розірвання договору.

У суді підрядник також зазначив про те, що такий спосіб усунення виявлених порушень, як розірвання договору, призведе до порушення прав та інтересів ТОВ «ЗВ «ГІДРОСПЕЦБУД» та матиме негативні наслідки для репутації позивача, що є непропорційним у співвідношенні з виявленими недоліками. Необхідно враховувати також і те, що договір укладений з третьою особою є виконаним та оплаченим в повному обсязі, що підтверджується наданими до матеріалів справи актами приймання виконаних будівельних робіт, довідками про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, платіжними дорученнями.

Суд погодився з доводами позивача та скасував висновок аудиторів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у департаменті ЖКГ Запоріжжя пропонували не підтримувати петицію про неефективність керівництва «Тепломереж».

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW