Як пересадка органів на Буковині врятувала життя трьом людям



У Чернівцях в обласній клінічній лікарні вперше провели забір органів.

Сталось це після того, як одній із пацієнток констатували смерть мозку та сім’я погодилася на те, щоб вона стала донором. Таким чином медикам вдалося врятувати три життя.

Генеральний директор обласної клінічної лікарні Дмитро Домбровський повідомив про деталі операції: «У пацієнтки трапився гострий інсульт, і після діагностики смерті мозку та співбесіди з рідними ми отримали дозвіл на трансплантацію. Оформивши всі необхідні документи, вилучили дві нирки та печінку. Ограни передали фахівцям Першого територіального медичного об’єднання міста Львова, які й здійснюватимуть пересадку».

Фахівець також розповів, що смертю мозку називають певний стан, під час якого орган припиняє свою діяльність. Водночас роботу серця та дихання можна продовжити штучно. Щоб діагностувати такий стан, необхідно провести низку тестів консиліумом лікарів.

Народна депутатка, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва прокоментувала: «Приємно, що Буковина у галузі трансплантології рухається вперед. Було проведено вже дві успішні пересадки нирки, а тепер – перший забір органів від пацієнта зі смертю мозку. Вдячна голові обласної ради Олексію Бойку, котрий підтримує розвиток у краї такого важливого і потрібного медичного напрямку».

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко підмітив, що донорство органів варто розвивати, оскільки йдеться перш за все про порятунок життів. Посадовець також запевнив, що зробить усе можливе, щоб буковинці отримували якісну та висококласну медичну допомогу.

Вам також буде цікаво:

  • У Чернівцях відкрилося відділення інтервенційної кардіології та кардіохірургії
  • Лікаря Чернівецької обласної клінічної лікарні нагородили нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ
  • Лікарні Чернівців не залишаться без світла у випадку відключень

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW