Ворог накриває вогнем позиції наших підрозділів та щойно звільнені від окупації громади на Херсонщині, - ОК "Південь"



Обстановка на півдні України залишається складною, але  контрольованою. У звільнених населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей підрозділи Сил оборони проводять стабілізаційні заходи та закріплюються на знову зайнятих позиціях. Наші підрозділи зачищають території, у тому числі, вишукують перевдягнених рашистів, полишену техніку, чим самим поповнюють обмінний фонд та той самий російський ленд-ліз.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на 15:00 12 листопада 2022 року повідомляє ОК "Південь".

Повідомляється, що противник облаштовує фортифікацію оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та намагається утримати тимчасово захоплені території. Водночас здійснює вогневий вплив по позиціях Сил оборони та  по щойно звільнених населених пунктах Херсонщини та Миколаївщини.

Ворог не припиняє ведення повітряної розвідки з метою виявлення наших позицій та коректування вогню артилерії. Протягом ночі відмічено польоти близько півтора десятків безпілотних шпигунів  у Бериславському, Херсонському та Каховському районах Херсонщини.

Ворог продовжує вести активну  оборону по усій лінії зіткнення, застосовуючи реактивні системи залпового вогню, артилерійські системи різних калібрів та міномети.

Протягом ночі, артилерійським та мінометним вогнем  противник накривав позиції наших підрозділів та територіальні громади, щойно звільнені від окупації  на північному сході Бериславського району. Постраждалих та втрат  немає.

рашисти  вночі знову знущалися над Нікопольщиною. Реактивними системами залпового вогню «Град» та зі ствольної артилерії 152 калібру завдавали ударів по Нікополю, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Обійшлося без людських втрат та постраждалих, проте зафіксовано руйнування та пошкодження людських осель. Масштаби руйнувань уточнюються. 

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони теж наносили вогневі удари по нових позиціях ворога та  районах зосередження живої сили, техніки та озброєння. 

Втрати противника за минулу ніч дорозвідуються.

У складі ворожого флоту налічується 19 кораблів та катерів, у тому числі 1 ракетоносій в готовності до залпу вісьмома «Калібрами».  Усі вони маневрують вздовж узбережжя Криму.

Загроза нанесення ворогом ударів із застосуванням високоточної зброї повітряного, морського базування та із суходолу залишається надзвичайно високою. Імовірність атак на об’єкти критичної інфраструктури із застосуванням дронів-камікадзе також існує. 

Тому українців закликають залишатись пильними та уважними, не нехтувати сигналами повітряних тривог, а у разі небезпеки переходити в укриття.

Зазначається, що не менш небезпечною є загроза вибухів морських мін, яких штормове море час від часу виносить до чорноморського узбережжя. 

Читайте також: У Херсоні відновилася трансляція українського телебачення, - Держспецзв'язок.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW