СБУ повідомила про підозру громадянину рф, який готував державний переворот в Україні



СБУ повідомила про підозру громадянину рф, який готував державний переворот в Україні. З цією метою він планував використати вітчизняні громадські організації, які мали спровокувати заворушення у західних областях нашої держави. Це, у свою чергу, повинно було призвести до створення «народних республік» в регіоні.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Співробітники Служби безпеки завадили цим планам кремля ще навесні цього року, коли затримали керівників даних «громадських організацій».
У результаті кропіткої слідчо-оперативної роботи вдалося вийти на російського ідеолога комбінації перевороту. Останній пов’язаний з російськими спецслужбами та координувався окремими представниками адміністрації президента рф.

Як встановили слідчі, росіянин є засновником громадських структур на території країни-агресора, які підтримують ідею відновлення срср у складі трьох «слов’янських» держав: України, рф та білорусі.

Після Революції гідності та початку російської агресії працював на підтримку дій російського уряду, спрямованих на недопущення європейського вектору розвитку України. З цією метою вступив у змову з одним з українських громадсько-політичних діячів, пов’язаних з «Українським вибором» віктора медведчука, якому пообіцяв надавати підтримку у захопленні державної влади в Україні.

Домовленість між українськими та російськими учасниками передбачала використання створених на території рф та України громадських організацій та фондів для налагодження схеми надходження в Україну з російської федерації грошових коштів.

Перед початком повномасштабного вторгнення рф один з фігурантів перейшов до безпосереднього вербування учасників силового крила перевороту.

Слідчі СБУ підозрюють громадянина рф у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 КК України, тобто у змові з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW