Через відключення електроенергії продукти можуть псуватися прямо на полицях: як не купити поганий товар



Періодичне відключення елекроенергії в Україні торкнулося також магазинів і супермаркетів. Світло зникає на 4 години,  а то й  більше. Саме через це частина продуктів може зіпсуватися прямо на полицях. Як не обрати зіпсований товар та вберегти себе від отруєння, читайте далі.

Які продукти псуються найшвидше?

Через відсутність електрики починають розморожуватися холодильники, а тому найбільш вразливими категоріями є:

  • м'ясо;
  • напівфабрикати;
  • ковбасні вироби;
  • молочні продукти;
  • рибні продукти.

Як зазначає Лариса Баль-Прилипко, академік АН вищої освіти України, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК:

Основне, що псується, – це охолоджене м'ясо, напівфабрикати, варені ковбасні вироби, варена ковбаса, яка була не запакована, наприклад, під вакуумом. Термін вживання таких продуктів – максимум 72 години. І коли відключається світло, звичайно, ці вироби дуже страждають, можна й так сказати.

Як не купити зіпсований товар?

Варто пам'ятати, що найбільш швидко псуються продукти у відкритій або пошкодженій упаковці. На поверхні з'являється слиз та починають розмножуватися бактерії. Тому обов'язково треба уважно дивитися на терміни зберігання товару та умови в яких він має знаходитися. Якщо ви бачите продукт, що має бути в холодильнику, просто на полиці, варто його оминути.

Фахівчиня Лариса Баль-Прилипко також стверджує: 

За технічними умовами – це формули рецептури виробників, і вони коректуються, тому далі потрібно звертати увагу на склад продукту. Виробник усе прописує, з чого складається. Якщо це, наприклад, ковбаса – треба дивитися, скільки відсотків там м'ясної складової. Треба пам'ятати: першим у складі прописується компонент або сировина, якої найбільше в цьому виробі. Якщо це ковбаса, то на першому місці має стояти м'ясна сировина. Там має бути прописано, що це свинина, або яловичина, або м'ясо курки. Але не білково-жирова емульсія, або ще щось.

Читайте також: Рік без холодильника: цікавий спосіб зберігання м'яса.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW