На Закарпатті СБУ викрила чергового пропагандиста «руского міра»



На Закарпатті СБУ викрила чергового пропагандиста «руского міра», який виправдовував збройну агресію рф проти України.

Оперативники спецслужби встановили, що до протиправної діяльності причетний 27-річний мешканець Закарпаття.

За даними слідства Управління СБУ в Закарпатській області, чоловік на власних сторінках у соцмережах прославляв і виправдовував дії російських військових та заперечував збройну агресію рф проти України.

Агітатор поширював меседжі про «приналежність» добровольчих батальйонів ЗСУ до «неонацистських» організацій, називав злочини російських військових «постановкою київського режиму».

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії рф проти України.

У межах раніше відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Управління СБ України в Закарпатській області

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW