На півдні України триває звільнення територій та населених пунктів, - ВІДЕО



Обстановка в зоні відповідальності ОК "Південь" залишається напруженою, але контрольованою Силами оборони.  У  Південнобузькому операційному районі противник веде перегрупування та здійснює заходи щодо часткового відведення військ на лівий берег Дніпра.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на 14:00 10 листопада 2022 року повідомляє ОК "Південь".

Протягом минулої доби наші війська на стику Херсонщини і Миколаївщини посунули лінію фронту на 7 кілометрів. Звільнили майже 260 кв. км територій та 12 населених пунктів.

Але ворог продовжує обстріли і звільнених територій і глибоко тилових районів.

Протягом ночі окупанти випустили 20 реактивних снарядів з систем залпового вогню, пошкодивши приватні будинки, багатоповерхівку, господарчі споруди та об’єкти міської інфраструктури у Нікополі. Поранено одну цивільну особу. Під вогнем з 10 реактивних снарядів опинилась Червоногригорівська громада району, де було пошкоджено декілька багатоквартирних будинків та лінію електропередач. Також ворог двічі обстріляв Марганецьку громаду зі ствольної артилерії. Без людських втрат.

Ранком окупанти-терористи обстріляли нещодавно звільнену Золоту Балку Новоолександрівської громади Херсонщини. Намагалися влучити в пункти видачі гуманітарної допомоги та в адміністративні будівлі органів влади. Пошкоджено приватні обійстя.  Без постраждалих.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано три десятки вогневих завдань по районах зосередження окупаційних підрозділів та військової техніки. Втрати ворога дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі складає 14 кораблів, серед яких 1 ракетоносій із 8 ракетами «Калібр» на борту.

"Наразі проводиться військова операція, яка потребує режиму інформаційної тиші. Звільнення територій та населених пунктів триває, але проголошення їх передбачає комплекс заходів із забезпечення безпеки населення і підрозділів.

Пам’ятайте про те, що у цій війні потужний інформаційний фронт. Сприйняття і поширення інформації теж може діяти на ураження, як зброя.

Не дозволяйте ворогу розбурхувати паніку, ретельно перевіряйте інформацію", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на тлі невдач на фронті ворог часто здійснює масовані ракетно-дронові атаки. "Не нехтуйте власною безпекою, дотримуйтесь порядку дій за сигналами повітряних тривог", - звертаються військові до українців.

Читайте також: Збройні сили України звільнили місто Снігурівка на Миколаївщині. Чому це важливо для Кривого Рогу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW